Onze expertise

JOMO Change daagt uit om kritisch te denken. Wij helpen leiders en teams de onvoorspelbare toekomst te verbeelden, zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen om flexibel te reageren.

ANALYSE

Het verhaal van de mensen op de werkvloer geeft inzicht in wat er speelt. Door die kennis te koppelen aan data, ontstaat een scherpe analyse en kan samen de aanpak worden bepaald.

STRATEGIE

Klimaatverandering, tekort aan personeel, inflatie, ongelijkheid, geopolitieke spanningen; ze hebben effect op de strategie van elke organisatie. Wij gaan op zoek naar de richting die bij jou past.

leiderschap

Vaak voelen senior manager wel aan dat het anders moet, alleen niet hoe. Soms  blokkeren ze zelf onbewust de verandering. Wij laten je ervaren welke leider jij bent en waar je kracht zit.

LEREN

Wie onderscheidend is, leert samen vanuit een gedeelde visie en het bewustzijn dat iedereen op delen onwetend is en blinde vlekken heeft. Wij helpen je te bouwen aan een lerende organisatie.

Betere beslissingen

Om bewust keuzes te maken, kijken we verder. Het door ons wetenschappelijk ontwikkelde Chaotische Veerkracht Model gaat uit van vier blikvelden. Neem je die in je afweging mee, dan voorkom je fouten.

Rolvink Couzy (2022)

inside view

Weet wat er op de werkvloer speelt, maar richt je niet te veel op interne problemen. Een te sterke interne view, zorgt voor bijziendheid naar de buitenwereld.

outside view

We weten niet wat we niet weten, waardoor we externe ontwikkelingen onderschatten. Door de externe blik mee te nemen in besluiten wordt ze bias beperkt.

open mind

Multiperspectiviteit heeft een positief effect op transformaties. De mening van anderen kan je relevante inzichten geven. Blijf wel kritisch. 

focus mind

Zodra je alle informatie hebt gewogen, neem je een besluit. Stap daar alleen vanaf als je aantoonbaar nieuwe informatie hebt.